Rasprave:Dokle će MZ “21-ce” biti u mraku

Danas je u Velikoj sali Gradskog vijeća Živinice upriličen sastanak predstavnika mjesnih zajednica istočnog dijela Grada Živinice, Elektrodistribucije i gradonačelnikom.

Također, od 12 pozvanih vijećnika koji datiraju sa istočnog dijela, sastanku je prisustvovalo njih 6 ( Mersudin Korajac, Nedim Mahmutović, Muhamed Vrtagić, Kerim Durić, Hamdija Numanović i Mujo Muratović). Sastanku su prisustvovali predstavnici centralnih škola, pomoćnik gradonačelnika Salih Durić i sekretar Gradske uprave Suvad Butković!

Velika anomalija je ponovo perfidan odnos predstavnika Elektrodistribucije, kako prema građanima istočnog dijela, tako i prema gradskoj upravi. Naime, iz Elektrodistribucije, za razliku od prethodne godine kada nije bilo nikoga, ove godine nazočan je bio gospodin Damir Salkić. Predstavnici MZ-ca predočili su probleme i zahtjeve iz svojih sredina, čak i slikovito, fotografijama dočarali stanje elektrodostributivne mreže na terenu. Aktivno učešće u raspravi uzeli su i pojedini vijećnici. Međutim, gospodin Salkić očito nije bio kompetentna osoba da na njih odgovori…

S toga su doneseni slijedeći zaključci;
1. Da se u finansijskom planu za 2020. godinu osiguraju sredstva za sanaciju mreže.
2. Da uposlenici Elektrodostribucije u roku od 7 dana obiđu kritične lokacije u svim MZ-cama.
3. Da se pismeno dostave razlozi i uzročnici nestanka struje.
4. Da se u roku od 7 dana u Gradskoj upravi ponovo zakaže sastanak predstavnika MZ-a: Gornja Lukavica, Svojat, Zelenika, Gračanica i Tupković, gradonačelnika i izvršnog direktora Elektroprivrede.

U slučaju da do 31.12.2019. godine ne bude nikakvih promjena na terenu, preduzet će se radikalnije mjere./Ismet Korajac/