Razvojni projekti koje podržava UNDP

Ministar finansija Tuzlanskog kantona, Vedran Lakić sastao se u prostorijama Ujedinjenih nacija BiH (UN) u Sarajevu sa rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a)u BiH Stelianom Nedera.

Teme sastanka bili su aktuelni projekti na kojima sarađuju Vlada Tuzlanskog kantona i UNDP, kao i budući prioritetni projekti za unaprjeđenje kvaliteta života građanaTuzlanskog kantona, koji će u narednom periodu biti realizirani uz podršku UNDP-a.

Rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera je izrazila spremnost da UNDP i u narednom periodu podrži projekte koji su značajni za građane TK, a koje realizuje Vlada Tuzlanskog kantona, kao što su nabavka medicinske opreme, rekonstrukcija zgrade Vlade TK ,kao i implementacija Programa Energetske efikasnosti u Tuzlanskom kantonu kroz sprovođenje mjera energetske efikasnosti na 200 javnih objekata u TK.

Ministar finansija TK, Vedran Lakić se zahvalio na podršci koju UNDP pruža Vladi i Tuzlanskom kantonu, te poručio, da je Vlada Tuzlanskog kantona spremna da i dalje bude primjer dobre i odgovorne uprave, ali i partner u implementaciji projekata od značaja za građane Tuzlanskog kantona./Odjeljenje za informisanja/