Regionalni susreti planinara Djedinska planina

Iako je bio prohladan subotnji januarski dan to nije spriječilo prirodoljubce i ljude koji vode brigu za svoj zdravlju da se pojave danas na još jednom pohodu planinara ka Djedinskoj planini.Bili su to tradicionalni, ovoga puta 27.Regionalni susreti planinara “Djedinska planina”.

Živinički gimnazijalci, iako na zasluženom zimskom raspustu, iskoristili su današnju subotu i napravili svoje prve korake u planinarenju.Nekima će to biti uvertira za buduće planinarske pohode.

U organizaciji PD Drenik, kao dobrih domaćina, odazvao se veliki broj planinara iz TK,a posebno je zadovoljstvo vidjeti mlade, kako na koristan način troše slobodno vrijeme na čistom zraku.Podrška od mladih iz Crvenog križa Živinice ovoga puta je bila na nivou.

Pohodilo se dvjema stazama:jedna lakša za početnike i naravno druga za profesionalce “Sejina staza” u čast velikog zaljubljenika i osnivača PD Drenik Živinice, Seje Muratovića , koji je preselio na bolji svijet,ali mi ćemo ga se uvijek sa radošću sjećati.Takođe smo se sjetili i Mevludina Dine Nukića, koji nas je takođe rano napustio, a bio je veliki aktivista PD Drenik.

Nadamo se da će učesnici današnjeg pohoda i iduće godine doći na pohod ka Djedinskoj planini./Dr.sci.Sead Noćajević/