Riješena agonija vlasnika zarobljenih parcela

Poslije 17 godina upornog nastojanja i ulaganja 60 zemljišnih parcela u Svojatu, konačno će dobiti trajni put od regionalnog puta R 455a ispod kućnog posjeda domaćina Selimović (Mustafe) Amira.

Dužina puta koji je trasirana 2007.godine i djelimično nasut radom i ličnim sredstvima Ismeta Remza Trakića je 1200 metara, koji izlazi na Svojaćki brijeg.Cijenjeni građani Svojata koji imate, prije svega, parcele na toj dionici puta, a i ostali koji imate srce i dušu uključimo se u ovu stogodišnju željenu akciju. Prilika je da se pokaže još jednom vrednoća Svojaćana koji su prepoznati i po ličnim akcijama, a ovom prilikom pozivamo gradsku vlast Živinica da se i oni uključe shodno mogućnostima, jer otvaranjem ove zatvorene zone u Svojatu spriječio bi se odlazak stanovništva iz ovog kraja.Uz to, još kvalitetnije bi se odvijala poljoprivredna proizvodnja krastavca kornišona i jagode po čemu je Svojat prepoznatljiv.

Svi zainteresovani mogu doći i uvjeriti se u aktivnosti koje se vode.Hvala svim ljudima koji su do sada uložili i koji će uložiti svoj trud i rad na ovom putu./dr.sc.Sead Noćajević/