S pravim ljudima na pravom mjestu sve je moguće!

Jučer je u Golf Klubu Krivaja u Zavidovićima, održano prvo od pet druženja koje Dun & Bradstreet organizuje za bonitetno izvrsne kompanije u BiH do kraja ove godine. Kako je kreativnost najmoćniji emocionalni stimulans i stoga najmoćnija pokretačka sila u biznisu, potrudili smo se da i ovi susreti budu takvi. Osim interesantnih informacija i networkinga, uživali smo u egzotičnom meniju od tri slijeda uz degustaciju vina Podrumi Andrija iz Čitluka, a ugođaj upotpunili obilaskom terena i igranjem golfa na driving range-u.

Dio bonitetno izvrsnih bh. kompanija preuzele su i međunarodno priznatu potvrdu nadprosječnog poslovanja – Dun & Bradstreet certifikat bonitetne izvrsnosti: ODM Collections d.o.o. i Iskraemeco Sarajevo d.o.o. iz Sarajeva; KUNA Export-Import d.o.o. i WaP2Digital d.o.o. iz Visokog; Tehnopetrol d.o.o. Tuzla, TONINO-HOLZ d.o.o. iz Žepča, te abias d.o.o. i T-TEX d.o.o. iz Tešnja.

Izuzetno nam je drago da su jučer sa nama bile i tri kompanije koje su dio grupacije HIFA:HIFA-OIL d.o.o. Tešanj te Euro-Roal d.o.o. i Euro-Metali d.o.o. Doboj Jug. Uvijek smo sretni i ponosni što možemo podržati 100% domaće grupacije, od kojih je svaka lider u svome segmentu.

“Zaista sam uživala u današnjem danu”, izjavila je Mirela Ibrahimović Ćato, direktorica ODM Collections kompanije i dodala “ovo je prava mjera poslovnih informacija, promocije, networkinga i lijepog druženja u izuzetnom društvu menadžera izvrsnih kompanija. Posebno sam ponosna na činjenicu da smo nakon relativno kratkog vremena poslovanja i situacije koju je izazvala corona ipak uspjeli postići dobre rezultate koji su prepoznati na globalnom nivou i ocijenjeni prema međunarodno priznatoj transparentnoj metodologiji.”
Osim toga, Bonitetno izvrsne kompanije imaju minimalni postotak negativnih događaja unutar jedne godine, tako da se kompanije Dun & Bradstreet certifikatom identificiraju ne samo kao dobre kompanije prema prošlim rezultatima već I kao dobri poslovni partneri u budućnosti.

O Dun & Bradstreet-u
Početkom 2021. godine Bisnode je preuzela kompanija Dun & Bradstreet i od tada idemo u budućnost kao jedna kompanija, kombinujući lokalnu i globalnu stručnost i vještine. Svojim kupcima i poslovnim partnerima nudimo širok spektar podataka i uvida koji će im pomoći da donose pametne odluke i steknu još veću konkurentsku prednost. Dun & Bradstreet, vodeći svjetski dobavljač poslovnih podataka i analitike, omogućava kompanijama širom svijeta da donose bolje odluke i poboljšaju poslovne performanse. Data Cloud Dun & Bradstreet-a osnova je za brža rješenja i pruža uvide koji omogućavaju kupcima da povećaju prihod, smanje troškove, smanje rizik i transformišu svoje poslovanje. Kompanije svih veličina oslanjaju se na Dun & Bradstreet od 1841. za upravljanje rizikom i identifikovanje prilika./Darija Marković/