Sa Dana mimoze u Herceg Novom

Tradicija obilježavanja Dana mimoze je odavno zaživjela u Herceg Novom. Ovoga puta jubilej 50. praznik mimoze ozvaničen je 1. februara, nastupom regionalne pop zvijezde Zdravka Čolića.

Bez Dana mimoze ne može ni naš poznati biolog dr.Sead prof.Noćajević, pa nam je poslao nekoliko fotosa sa ove lijepe regionalne manifestacije.

“Bili smo se uplašili da mimoza neće iscvjetati za vrijeme našeg boravka. Ipak, eksperiti i oni koji vole posebni miris mimoze zatekli smo ove lijepe biljke rascvetale, ali ne baš u potpunosti. Nosimo ih da odradujemo one koji znaje šta je miimoza”, veli profesor.

Uz Dane mimoze u Herceg Novom organizuje se niz sadržaja, kao Festival u slavu žutog cvijeta, karavan mimoze promovisaće festival, zimsku i ljetnju ponudu Herceg Novog u gradovima Zapadne Evrope, Srbije, BiH i Crne Gore.

Do 22. marta smjenjivaće se brojne pučke svečanosti, maskenbali, ulični performansi, međunarodnii susreti, izložbe, pozorišne predstave, sportski događaji, najavili su na prvom press-u iz Direkcije 50. Praznika mimoze./Š.G./