SDP:Promocija novog broja 4.oktobra

Pojavom interneta i portala kao brzog medija, polagano su se gasili štampani mediji.I oni koji još uvijek izlaze imaju znatno manji tiraž nego prije pojave interneta.Forum mladih GO SDP BiH Živinice je pokrenuo inicijativu sjećanja na nekadašnje općinsko glasilo Živinica, list 4.oktobar.

Tako će se u utorak, 12.aprila, od 17 sati organizovati izložba novinskih glasila sa područja Grada Živinice, a povodom 45 godina od izlaska prvog broja lista 4.oktobar.Uz to, održat će se i promocija novoga broja u BKC, rekao nam je predsjednik Foruma mladih GO SDP Živinice Toni Tadić.

Nekada su živiničke firme imale svoja glasila koja su radnicima dijeljna besplatno.Štamapni su listovi za radnike Konjuha, RMU Đurđevik, te još nekoliko listova za firme koje su bile integrisane u velike sisteme, kao što je to djelatnost trgovine, ugostiteljstva i metalne industrije.

Svi živinički listovi našli su svoje mjestu u odjelu “Zavičajna zbirka” Gradske biblioteke Živinice, te su dostupni svim članovima i posjeticima.