Sindikat ispratio prosvjetare u mirovinu

Već tradicionalno Kantonalni odbor Saveza sindikata OOiO TK organizuje ispraćaj penzionera koji su svoju mirovinu stekli u protekloj godini. Tako je danas upriličen svečani ispraćaj prosvjetara članove Sindikata osnovnog obrazovanja.

U ugodnoj atmosferi restorana “Tenis” u Tuzli prisutnim se obratio dopredsjednik SSOOiO TK Mensur Glavić, a u ime SSVOONK TK,dopredsjednica Elbira Bešić.

U Ime SSOOiO TK zahvalnice je uručio predjednik SSOOiO TK Sumedin Kulović.Dopredsjednik SSOOiO TK Mensur Glavić je uputio čestitke penzionisanim prosvjetnim radnicima osnovnog obrazovanja i rekao je tom prilikom:

“Zadovoljstvo je prisustvovati jednom ovakvom činu ispraćaja u penziju naših kolegica i kolega, koji su u radu s djecom proveli svoj radni vijek. U ime sindikalne organizacije zahvaljujem se svim penzionisanim kolegama, sa željom za sretnim i dugim životom”.

Ispraćaju je prisustvovala i dugogodišnja radnica JU “Druga osnovna škola” Živinice Sadika Salkić, nastavnica biologije i hemije.

“Čedrdeset godina nesebičnog rada posvetila sam radu sa svojim učenicima,izvela sam brojne generacije dobrih učenika i drago mi je kada neke od njih danas vidim kao odrasle ljude, a uz to i veoma uspješne”, rekla nam je nastavnica Sadika, kojoj smo poželjeli sretne mirovinske dane./Š.G./