SSK “Konjuh”: Dodjeljene nagrade najboljim takmičarima Memorijala “Ahmed Muratović-Adi”

Prvi decembarski dan protekao je u znaku održavanja prvog Memorijalnog turnira u streljaštvu “Ahmed Muratović-Adi”, u znak sjećanja na svog rano preminulog člana.Porodica, prijatelji i članovi kluba posjetili su mezar rahmetli Ahmeda u Bašigovcima i odali mu počast, te polložili cvijeće, a potom je u prostorijama streljane prikazana video prezentacija lika i djela ovog mladog i svestranog aktiviste naše lokalne zajednice, o čemu smo pisali u prethodnom prilogu.

Nakon što je pucnjem iz pištolja u metu turnir označio otvorenim otac Ahmedov, Hasan Muratović, zvanično je otpočelo i takmičenje u streljaštvu-disciplina gađanje vatrenim oružjem-pištolj.

U jakoj konkurenciji proglašeni su oni najbolji u ženskoj i muškoj konkurenciji. Među damama prvo mjesto osvojila je Medina Čaušević, slijede je Mukadesa Džindo i Šaha Hodžić.

U muškoj konkurenciji najbolje rezultate su ostvarili Admir Hatunić na prvom mjestu, te Edin Duraković i Sanel Hadžikić.

Prvoplasirani Admir je osvojio i nagradu pištolj Glock 19, koji je poklonio našem klubu riječima:

“Ja posjedujem lično naoružanje i želim da ovu meni dragu nagradu poklonim SSK Konjuh i njegovim članovima koji će, koristeći ga, još više se prisjećati svog člana i prijatelja Adija”.

Od predsjednika kluba Bećira Džinića saznajemo da je turnir protekao u sportskoj atmosferi, a da su svi takmičari bili srcem uz svog nezaboravnog člana Ahmeda. Ovo je bio prvi turnir , a već naredni trebao bi prerasti u memorijal u kojem bi učestvovali takmičari iz BiH./R.Džekić-Š.Gadžo/