Strašanj:Miogranti provalili u kuću, kolju pse…

U naselju Strašanj, u blizini benzinske pumpe, sinoć je pronađen zaklan pas.Prema pričanju jednog očevidca, psa su nosili migranti u rukama između sebe, a kada je jedan vozač upalio duga svjetla bacili su ga u travu i pobjegli.

Jedna sugrađanka, koja se vozila biciklom , takođe u Strašnju kraj iste benzinske pumpe, imala je neprijatno iskustvo s migrantima o čemu kaže:

“Srela sam tri migranta.Vozila sam biciklo, a oni su mi dobacivali užasne stvari, jedan od njih mi se unio u lice i rukama poslao poljubac.U sekundi sam umrla od straha, jer sam se zapitala- šta bi se desilo da sam išla pješke.Odjurila sam biciklom.Najgore što u vrijeme ovog nemilog događaja nije bilo nikog od prolaznika.Ovo sam odlučila ispričati jer će uskoro djeca u školu, pogotovu djevojčice-tinejdžerke, koje će svaki dan ići ovim putem, moglo bi se svašta desiti, pogotovu u onom dijelu koji je obrastao korovom, što pored otpada vodi ka Bingu.Zato savjetujem da roditrelji djeci nabave suzavac, kako bi se mogli bar na taj način braniti”.

Ali, prema našim izvorima ni to nije sve!Na donjem dijelu Strašnja registrovana je provala od strane migranata u jednu kuću.Krajnje vrijeme da se nešto uradi po tom pitanju!/Namik Ibrahimbegović/

Pismo stanovnika naselja Strašanj, koji  se  već  više od mjesec dana susreću sa problemom navale migranata:

Sve je počelo lagano, po par migranata se kretalo ulicama ovog naselja, ali stanovnici nisu ni slutili šta planiraju. Te šetnjice su zapravo bile ispitivanje terena, da vide koje kuće su trenutno slobodne i nenaseljene. Malo po malo, počeli su provaljivati u te kuće i boraviti tu. Stanovnici naselja su se u više navrata obraćali policiji, gdje bi oni izašli na teren i trenutno otjerali migrante iz tih kuća, da bi se oni odmah zatim vratili. Policajci su, između ostalog, rekli da policija nema neku veću nadležnost kad je ovaj problem u pitanju. Naši građani koji žive na Strasnju pokusavaju se sami organizovati i istjerivati migrante iz kuća u koje provale, ali sve ih je više. Ne zna se ko su, odakle su, na šta su spremni, da li su naoružani itd.

Stanovnici Strašnja su posebno zabrinuti s obzirom na to da uskoro počinje nova školska godina, te da učenici svakodnevno moraju pješke prelaziti put od Strašnja do škole. Ne zna se šta se može događati i da li su nam djeca sigurna. U Facebook grupi naselja Strašanj svakodnevno izlaze vijesti o novim provalama u nenaseljene kuće. Stanovnici su uznemireni i uplašeni, te osjećaju da nikog nije briga za ovaj problem, iako je problem svih nas. Danas je Strašanj meta, sutra će to biti neko drugo naselje, sve dok ne zaposjednu cijeli grad, i ne budemo smjeli slobodno šetati.

Pozivamo nadležne službe da se pozabave ovim problemom, dok on nije eskalirao.
Stanovnici naselja Strašanj.