Stručnjaci iz cijelog svijeta dolaze na simpozij u Tuzlu

Drugi Internacionalni Simpozij o smanjenju smrtnosti majki i novi napreci u kliničkoj medicini je skup najvećeg formata iz ove oblasti i velika je čast što je Bosna i Hercegovina dobila priliku da bude domaćin takvog događaja.

Simpozij je posebno priznanje i našim ljekarima u ovoj oblasti i dokaz da pratimo sve svjetske trendove u perinatalnoj medicini.

Simpozij će se održati u Tuzli u Hotelu Tuzla 17. i 18.09.2021. godine.

Eminentni stručnjaci iz 10 zemalja svijeta govorit će o najnovijim dostignućima u perinatalnoj medicini, o brojnim temama vezanim za zdravlje žena, majki i djece.Na Simpoziju će biti održani posebni paneli posvećeni Bosni i Hercegovini i zemljama regiona. Također će se razgovarati o problemima smrtnosti majki na porođaju kao i kako smanjiti maternalni mortalitet te iz oblasti humane reprodukcije i njenog značaja za sve ostale aktivnosti.

Simpozij će okupiti stručnjake iz Savezne Republike Njemačke, Republike Finske, Kraljevine Švedske, USA, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Talijanske Republike, Helenske Republike/ Grčke, Republike Hrvatske, Savezne Republike Nigerije, Arapske Republike Egipta, Republike Indije, Države Katar, Kraljevine Saudijske Arabije, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regije, Evrope i svijeta.

Organizatori:
Organizator Simpozija je Internacionalna akademija perinatalne medicine i Internacionalana akademija nauka i umjetnosti BiH.Izvršni organizator je Udruženje za ultrazvuk u medicini Ian Donald Tuzla.

Direkotor Ian Doanald škole Tuzla – Dr. sci. Suada Tinjić,
Predsjednik IAPM – Prof. dr. sci. Asim Kurjak
Predsjednik Simpozija – Prof. dr. sci. Asim Kurjak
Predsjednik IAUBiH – Prof.dr.sci.Asim Kurjak
Predsjednik naučnog odbora – Prof. dr. sci. Asim Kurjak
Predsjednik lokalnog naučnog odbora –Prof. dr.sci. Osman Sinanović
Više informacija o Simpoziju na www.isrmm.com