Studenti posjetili poznatu živiničku firmu Poljogradnja

rbt

Studenti drugog ciklusa Agronomije, Univerziteta u Tuzli, uže naučne oblasti Zaštita bilja, u okviru nastavnog predmeta Odabrana poglavlja hemije pesticida, posjetili su renomiranu živinčku firmu Poljogradnja. Firma Poljogradnja u svom širokom spektru djelatnosti iz oblasti poljoprivrede, poseban akcenat stavlja na proizvodnji  kvalitetne stočne hrane.

Bitan je i segment hemije, gdje je bio fokus interesovanja studenata, preparati koji se koriste u zaštiti biljaka, gdje uz stručnost osoblja i raznovrsnost preparata nude poljoprivrednici, a i sami studenti su na licu mjesta se upoznali sa pesticidima koji se najviše traže, kao i dodaci prihranu biljkama. Odjel hemije u sklopu Poljogradnja radi po evropskim standardima, odvojen zaštićen prostor.

Preglednost preparata na stalažama, ali najbitnije ljubaznost i stručnost osoblja koje je zaduženo za hemiju, pozitivna komunikacija sa klijentima, davanje više informacije.Zahvalnost dugujemo direktoru Poljiogradnje Amiru Šabiću, koji je uvijek spreman pružiti potrebne stručne savjete.

” I mi smo svoja teoretska znanja upotpunili ovaj dan.Posebno impresivno je bilo kada smo na licu mjesta vidjeli brigu o okolišu, naime svi kupci poslije upotrebe hemijski preparata na svojim gazdinstvima mogu vratiti ambalažu u poseban kontajner, koji se nalazi u krugu firme, što je za pohvalu, te ovom prilikom i mi pozivamo naše poljoprivrednike, koji poslije upotrebe zaštitnih sredstava, pesticida, obavezno kada dođu u novu kupovinu da odlaže ambalažu.Na taj način će doprinijeti čistoj okolini. Zahvaljujemo se menadžmentu firme Poljogradnja na izdvojenom vremenu za strdente, kao i izuzetno korisnim informacijama o sredstvima za zaštitu bilja”,rekao nam je profesor dr.sc.Sead Noćajević.