Takmičnje osnovaca o minama: Učenici Druge OŠ prvi na općinskom takmičenju

Osnovna škola Donje Dubrave bila je domaćin općinskom takmičenju učenika osnovnih škola iz programa “Upozoravanje na mine”. Ovo je bilo 18.po redu takmičenje iz navedenog programa, na kojem su učešće uzeli učenici svih 9 osnovnih škola općine Živinice.

Prvo mjesto pripalo je takmičarskoj ekipi Druge osnovne škole Živinice. Put do osvajanja prvog mjesta nije bio nimalo lagan, kaže nam nastavnica Sadika Salkić:

“Sasatavili smo ekipu od uučenika sedmih razreda, koji su pokazali najbolje znanje na školskom takmičenju. Pripreme su počele još u šestom razredu, kako bi svi najbolje saznale koje to opasnosti vrebaju od minskih polja, koja su stalna opasnost, pogotovu za djecu. Timski rad se isplatio tako da se upornost isplatila”.

A najbolje na školskom takmičenju bile su Amina Kozarević VII-a, Samra Dugonjić VII-c i Adna Halilović VII-b razred.

“Poznato je da je BiH bila u ratu i da je tokom vođenja borbi postavljeno mnogo mina, te da od njih uvijek prijeti opasnost. Svjedoci smo da je bilo mnogo tragično nastradalih u minskim poljima i zato se moramo dobro upoznati sa tom velikom prijetnjom po ljudske živote. Uložili smo mnogo truda i drago nam je da smo postale najbolje i plasirale se na Kantonalno takmičenje”, kažu nam članice pobjedničke ekipe.

Direktor Druge osnovne škole Rasim Muratović obradovan je uspjehom ekipe škle na čijem je čelu:

“Drago mi je da se trud djece isplatio i da smo postali općinski prvaci, čime su najavljeni naši veliki uspjesi koje očekujemo tokom ove školske godine, kada će biti organizovana mnoga takmičenja iz nastavnih predmeta i drugih školskih aktivnosti. Čestitam im na pobjedi i osvojenom peharu i diplomama, uz želju da nas obraduju i na Kanotnalnom takmičenju”.

Takmičenje najboljih općinskih ekipa osnovnih škola Tuzlanskog kantona održaće se u petak, 27.novembra u Osnovnoj školi Vražići./Š.G./

Na slici: Pobjednička ekipa Druge OŠ sa nastavnicom Sadikom Salkić