Tim mladih CK: Izabrano novo rukovodstvo

U subotu, 12.oktobra, u sali Gradskog vijeća, održana je konferencija mladih Crvenog križa Grada Živinice, kojom je predsjedavao Adnan Andelić. Nakon četverogodišnjeg mandata prethodnog predsjednika mladih Abdurahmana Aljića i ranijeg rukovodstva koje je bilježilo značajne rezultate, izabrano je novo rukovodstvo mladih Crvenog križa Grada Živinice.

Za novog predsjednika mladih izabran je Semir Muhić, a za dopredsjednice izabrane su Almedina Aljić i Adelisa Halilović, istaknuti i dugogodišnji članovi Crvenog križa. Za zastupnike u Crvenom križu Tuzlanskog kantona izabrani su Semir Muhić i Abdurahman Aljić, za zastupnika u Crvenom križu FBiH također je izabran Abdurahman Aljić.

Pored velikog broja gostiju, na konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Samir Kamenjaković, koji je novom rukovodstvu poželio mnogo sreće, te istakao kako je rad mladih Crvenog križa prepoznat na svim događajima u Gradu Živinice.

Sekretar Crvenog križa grada Živinice se zahvalio prethodnom predsjedniku na predanom radu i na uspješnom mandatu, a novom predsjedniku je poželio još više uspjeha i još više realizovanih aktivnosti.

Pored konferencije mladi su upriličili i svečano otvaranje kancelarije za mlade koju su otvorili prethodni i sadašnji predsjednik. Kancelarija je renovirana u cjelosti i namjenjena je mladima kako bi imali ugodniji i korisniji boravak u Crvenom križu. Gradu je poklonjen i grafit koji je posvećrn Crvenom križu, izrađen na zgradi JU BKC Živinice./Tim za medije/