Tupković: Treća godišnjica Omladinskog udruženja

U nedjelju, 05. januara 2020. godine, Omladinsko udruženje džemata Tupković obilježava svoju Treću godišnjicu od osnivanja. Svečani program će biti upriličen u džamiji u Tupkoviću sa početkom u 18:00 sati.

Omladinsko udruženje džemata Tupković osnovano je u novembru 2016. godine. Udruženje djeluje lokalno, pri džematu Tupković i u svom sastavu također, ima i Omladinski hor Safir. Volonteri ovog udruženja najviše doprinose socijalnoj inkluziji mještana Tupkovića; kupovinom mjesečnih karti i kuhinja djeci iz porodica u stanju potrebe, kupovinom lijekova mještanima treće životne dobi, kupovinom namirnica socijalno ugroženim mještanima, stipendiranjem učenika, održavanjem brojnih tribina sa istaknutim predavačima imamima i profesorima, organizovanjem redovnih mjesečnih omladinskih sijela, organizovanjem izleta. Volonteri ovog udruženja realizovali su projekat izgradnje autobuskog stajališta ispred Područne škole, kao i postavljanje oglasnih ploča, kanti za smeće i klupa za sjedenje na frekventnijim mjestima u Tupkoviću!

U programu učestvuju:

● Hor “Safir” Tupković
● Gost predavač je Samir ef. Krbuljić, imam u džematu Donja Lukavica i koordinator za rad sa mladima ispred MIZ Živinice!

Bit će upriličena prezentacija aktivnosti udruženja u 2019. godini uz finansijski izvještaj. Također, istaknutim donatorima bit će uručene zahvalnice, a za najmlađe goste obezbijeđeni su paketići…

Ovom prilikom pozivaju se svi zainteresovani, da dođu i svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju./Ismet Korajac/