Tupković: Upriličena podjela ramazanskih paketa

Volonteri Omladinskog udruženja džemata Tupković, već tradicionalno svake godine organizuju podjelu ramazanskih paketa svojim najugroženijim sugrađanima.
Na taj način, pred nastupajući mubarek mjesec, nastoji se pružiti pomoć osobama slabijeg imovnog stanja, kako bi im nastupajući ramazanski dani bili još ljepši i ugodniji, a sve u svrhu olakšanja posta postačima, te spremanju kvalitetnijih obroka tokom mubarek mjeseca ramazana.

Danas su volonteri ovog udruženja uspješno realizovali akciju kupovine ramazanskih paketa za 13 porodica iz Tupkovića. Kupljeno je 13 paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za ličnu higijenu u ukupnom iznosu od 1200 KM. Svjesni smo da ovi paketi ne mogu rješiti probleme ovih ljudi, ali ih mogu bar malo ublažiti i ramazanske dane im učiniti ljepšim i ugodnijim.

Mubarek ramazan je mjesec u kojem se dobra djela umnogostručuju i višestruko nagrađuju. Osim što je mjesec posta, dobrovoljnog namaza, učenja Kur’ana, Ramazan je i mjesec zekata i sadake, mjesec dijeljenja imetka i materijalnog pomaganja siromašnih muslimana, a posebno rodbine!/Ismet Korajac/
Ramazan šerif mubarek olsun…