Tuzla: Javni doček Nove godine

Grad Tuzla i Turistička zajednica Tuzle organizirat će javni doček Nove 2019. godine na Trgu slobode. Tuzlake i građane susjednih općina koji posjete “najluđu noć” će zabavljati Frenkie-Kontra-Indigo i DJ Soul (FMJAM) i TNT Band, dok će kao zvijezde večerni nastupiti popularna grupa Plavi orkestar.

Tačno u pola noći, na prelasku u 2019. godinu, svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu. Za najmlađe će u nedjelju, 30.decembra, biti organizovana proslava Dječije Nove godine.

‘Zimski grad’

‘Zimski grad Tuzla’ na Trgu slobode će biti postavljan u periodu od 7. decembra 2018. godine do 7. januara 2019. godine, a u okviru kojeg je pripremljen bogat program za djecu i mlade, a za one nešto starije večernje svirke uz najljepše mirise domaće kuhinje i prazničnu atmosferu. Organizatori su već najvili nastupe regionalnih muzičkih zvijezda koje će upotpuniti predpraznični ambijent u gradu soli.

Na sceni ‘Zimskog grada’ 8. decembra nastupit će Jasmin Stavros, dok će se 10. decembra publici predstaviti Goca Tržan. Nastup Al Dina najavljen je za 11. decembar, a Lene Kovačević pet dana poslije. Stand up komedija Peđe Bajovića na programu je 17. decembra.

‘Zimski grad’ organiziraju Magic Factory, Life style, Venus Amica u saradnji sa Gradom Tuzla./Turistička zajenica GT/