U BiH 10 novih slučajeva zaraze

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 339 uzoraka, od kojih je potvrđen da su tri nova slučaja COVID-19.Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu.

Na području Federacije BiH do sada je testiran 34.941 uzorak.COVID-19 do sada je potvrđen kod 1025 osoba.Zaključno s današnjim danom oporavilo se 914 pacijenata, dva pacijenta oporavila su se u protekla 24 sata.Trenutno su aktivna 73 slučaja – oboljelih od COVID-19 u FBiH.Zabilježeno je ukupno 38 smrtnih slučajeva.

Budimo odgovorni – pridržavajmo se mjera lične/osobne zaštite! Držanje distance, nošenje maske, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora!

Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitite sebe i druge! Kršenjem odredbi i preporuka dovodite u pitanje svoje i zdravlje najbližih!/Krizni stožer-štab Federalnog ministarstva zdravstva/

Još sedmoro zaraženih u Republici Srpskoj

U posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 213 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod sedam osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo.Takođe su prijavlejna i tri smrtna slučaja osoba starije životne dobi.

Radi se o četiri muške i tri ženske osobe, od kojih su jedna mlađe, dvije srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.371 slučaj virusa korona, a preminulo je 107 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona./Tim za medije/