U Tupkoviću obilježen Dan šehida

-Učenjem Fatihe, Jasina te polaganjem cvijeća drugog dana Ramazanskog bajrama na mezarju Trojan i šehidskom-spomen obilježju u Tupkoviću, obilježen je Dan šehida!

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Živinice, te Organizacije šehida i poginulih boraca grada Živinice danas je po prvi puta, centralno obilježavanje za područje Živinica bilo u Tupkoviću. Programu obilježavanja je prisustvovao glavni imam MIZ Živinice Sedin ef. Karić, porodice šehida i poginulih boraca, predstavnici Savjeta Mjesne zajednice, predstavnici boračkih organizacija i druge delegacije, predstavnici Gradske uprave, kao i veliki broj mještana Tupkovića.

“Jako je važno da ne zaboravimo one koji su dali ono što su najviše mogli, a to su svoje živote, radi današnjeg mira, slobode i toga da mi komotno možemo uživati sva prava. Neka je na sramotu svakom onome ko zaboravi porodice šehida, majke i očeve čija su djeca dala ono najvažnije, svoj život za Bosnu i Hercegovinu. Moramo čuvati i sjećanja na naše gazije, na ljude koji su proveli vrijeme u ratu” – kazao je Glavni imam Sedin ef. Karić.

“I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: Mrtvi su! Ne, oni su živi, ali vi to ne znate”.( Sura El-Bekare, 154)!/Ismet Korajac/