Učenici iz Zelinje Donje, obradovali svoje vršnjake u Maglaju

Radio Kameleon je uz pomoć Prosvjetno pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona u svim osnovnim i srednjim školama sa područja TK, organizovao akciju prikupljanja paketića za učenike u poplavljenim područjima BiH. Prvi dio ove pomoći u petak 26.decembra na rođendan radio Kameleona, učenici i nastavnici OŠ “Musa Ćazim Ćatić” iz Zeljine Donje kod Gradačca su uručili svojim vršnjacima u Maglaju.

U akciji koja je trajala samo deset dana, prikupljeno je preko 1000 paketića koje ćemo danas, uz pomoć preduzeća Helios iz Gračanice i ekipe iz Kameleon Youth cluba, uručiti osnovcima na području Zenice, Maglaja, Zavidovića i Nemile.

Pokloni učenicima poplavljenog Maglaja

Ove godine, osim porodičnog druženja, darivanja i drugih oblika uživanja s najmilijima, učenici JU OŠ „ Musa Ćazim Ćatić“ Zelinja Donja, opština Gradačac ovaj period praznika su iskoristili da nauče ponešto o davanju. Biti velikodušan, suosjećajan i pomagati drugima nešto je što bi trebali raditi tokom cijele godine, ali najčešće o spomenutim vrlinama i postupcima razmišljamo upravo u ovom periodu praznika.
Naime, učenici Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” iz Zelinje Donje, opština Gradačac pripremili su novogodišnje pakete za učenike sa područja pogođenih poplavama i klizištima.

Ideja je bila da se paketima obraduju djeca sa ugroženih područja općine Maglaj.

Samu akciju je inicirao radio Kameleon iz Tuzle uz pomoć Prosvjetno pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona .
Akcija je izuzetno uspješno realizovana te je prikupljeno oko 50 paketa sa školskim priborom, slatkišima, hranom, odjećom i drugim poklonima.

U petak, 26.12. 2014. godine, nastavnici naše škole Hodžić Asim i Sadiković Admir, su posjetili općinu Maglaj te uručili paketiće učenicima Prve osnovne škole, Osnovne škole „Maglaj“ te učenicima područne škole „Bočinja“.

Iskreno se nadamo da smo uspjeli u svojoj misiji te da će im ovi naši paketići bar malo uljepšati novogodišnje praznike./Haris Dedić-Radio Kameleon/