UGSR “Mrena”:Saopštenje za javnost

U poslijepodnevnim satima 30.04.2020.godine dobili smo informaciju da je u gornjem toku rijeke Spreče iznad mosta u Dubravama u toku pomor ribe. Izašli smo na teren i uvjerili se u istinitost informacije. Odmah smo kontaktirali postupajućeg tužitelja koji se odazvao našem pozivu.

Tužiteljica je poslala sudskog vjestaka,laboranta,dva inspektora,krim tehničara i 4 policajca.Od 20 do 2 sata ujutru smo obišli sve kanale i pritoke Spreče i uzeli uzorke koji će biti analizirani.

Nakon analize i otkrivanja počinitelja iskoristit ćemo sva pravna sredstva i podnijeti tužbu protiv istog.

Što se tiče pomora ribe veliki broj ribljih vrsta je nažalost stradao što ste mogli vidjeti na fotografijama i video zapisima koje smo objavili. Danas smo na terenu i vadimo uginulu ribu iz rijeke zajedno sa članovima UGSR “Mrena” koji su se odazvali našem pozivu.

Odmah nakon što dobijemo informacije o počioniocu ovog strašnog zločina javnost ćemo obavijestiti o istom i zatražiti pomoć svih da se počinioc adekvatno kazni u što kraćem roku. Imamo svoje sumnje, ali dok 100% analiza uzoraka vode ne bude pokazala nećemo prejudicirati./Tim za medije/

Bistro!