Unapređenje poslovnih saznanja u dobrom društvu

Decembarski poslovni susret u sarajevskom hotelu Hills,Dun & Bradstreet je organizovao sa željom da zajedno sa uspješnim bh kompanijama proslavi ovogodišnje poslovne uspjehe, ali i probudi interesovanje o tome kako možemo postići nove u sljedećoj godini.

U Razgovoru s povodom, profesor Ermin Cero je razgovarao o tome šta kompanije mogu učiniti danas da izgrade otpornu budućnost biznisa za sutra, sa sagovornicma Emirom Adžovićem, analitičarem privatnog sektora u UNDP-a i Almirom Bajtarevićem, menadžerom za kvalitet i okoliš Tvornice cementa Kakanj i kako Dun & Bradstreet može učestvovati u tome.

Medaris Šunj,projekt menadžer iz kompanije Eko grad Sarajevo predstavio je Reciklomat – pametni aparat za čišćenje prirode, Zoran Vuković,iz kompanije Aurora Plus iz Teslića vodio je prisutne na virtualnoturističko putovanje zahvaljujući VR naočarima, interesatnom rješenju za promociju turizmaali i drugih grana djelatnosti a gost iz Hrvatske Davor Bilman pokazao je kako da brzo i efikasno napravimo procjenu osobnosti da ne pogriješimo u odabiru poslovnog ili privatnog partnera. Uz violinistu Irhada Baručiju, bend Čoekipo i vina Vinarija Hercegovina Produkt, Vinarija Majić i Vina Domano bilo je to intersantno i zabavno veče.

Naravno, nastavljamo raditi na promociji bonitetno izvrsnih kompanija, ističući one koje predstavljaju najbolji dio regije u kojoj posluju, ali i puno šire – Dun & Bradstreet certifikat bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznatu potvrdu kvaliteta njihovog poslovanja, preuzele su kompanije Diorit d.o.o. Sarajevo Kliping BH d.o.o. Sarajevo Eurokapijad.o.o. Ilidža ((poslovni portal Akta.ba) ); u rangu srebrnih boniteteno izvrsnih kompanija Payten d.o.o. Sarajevo, Meba d.o.o. Sarajevo i Nedal d.o.o. Sarajevo;Zlatna bonitetna izvrsnost BH roll d.o.o. Sarajevo i u rangu platinastih bonitetno izvrsnih kompanija Reca d.o.o. Sarajevo, BH Telecom d.d. Sarajevo i Airvent d.o.o. Bihać.

Nermina Dževlan iz kompanije BH Rol d.o.o.koja odgovara savremenim tržišnim kretanjima i obezbjeđuju kvalitet i zbog izvoza gotovih proizvoda u zemlje Evropske unije, smatra da je certifikat potvrda poslovanja i dokaz sigurnosti u poslovnim odnosima sa kompanijom koja ga posjeduje.

“Biti među najuspješnijim kompanijama u BiH je posebna čast, ali i još jedna potvrda zdravog načina poslovanja za sve naše poslovne partnere, dobavljače i što je najvažnije, krajnje korisnike naših proizvoda i usluga. Zadovoljstvo je pripadatigrupi najboljih poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini,te za to imati i potvrdu u obliku certifikata boniteta – zlatna izvrsnost”, dodala je.

Prema riječima Lane Sandžaktarević iz kompanije Meba d.o.o., prijem, druženje i organizacija eventa – sve je bilo na nivou.

„Stekli smo neka iskustva i sklopili nova poznanstva. Možemo slobodno reći da su naša poslovna saznanja unaprijeđena prezentacijama kolega iz raličitih branši, a pored svega toga sjajno smo se provele“, izjavila je Lana./Darija Marković/

Dio atmosfere sa eventa koji će potvrditi Laninu izjavu možete vidjeti na fotografijama na linku FOTO