Univerzitetski plesni bal

Povodom 43 godine postojanja i rada Univerziteta u Tuzli 17.12.2019. godine u Hotelu Tuzla održan je Univerzitetski plesni bal.

Brojne zvanice, rektore drugih univerziteta u BiH, zaposlenike i studente Univeriziteta, pozdravila je prof.dr. Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.

Uz zvuke tradicionalnog bečkog valcera otvorena je manifestacija. Bogati zabavni program cijelom događaju dao je posebnu čar. Program sa svojim nastupima upotpunili su magistrica violine Šejla Glinac i magistar gitare Elvis Sivčević, vokalni ansambl „Libero“, te grupa „Big brothers“.

Preko 200 učesnika se zabavilo i družilo tu noć, dok su najveće plesno znanje na podijupokazali student Mašinskog fakulteta Dženan Šahmanović i Ivana Pavić, osvojivši vrijednu nagradu putovanje u Budimpeštu.

Ova manifestacija je jedina ovakve vrste u Bosni i Hercegovini i postepeno postaje bitan događaj u kalendaru kulturnih dešavanja Univerziteta i grada.Ima za cilj povezivanje i međusobno druženje studenata zaposlenika Univerziteta kao i širenje plesne kulture među građanstvom.

Tehnički organizatori: Centar za sport, Univerzitetski plesni klub i Studentski parlament Univerziteta u Tuzli.

Pokrovitelji: Ministarstvno kulture, sporta i mladih TK-a, Grad Tuzla.
Sponzori: Transturist d.d. Tuzla, DKC Farah Tuzla, Centar za ples i rekreaciju./Alan Alagić/