UPFBiH: Čestitka novoj Vladi FBiH  uz poziv na  saradnju

Sarajevo, 5. maj/svibanj 2021. godine – Udruženje poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine uputilo je čestitku novoimenovanom premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću i članovima novoizabrane Vlade FBiH.

„Uvjereni smo da ćete svojim radom doprinijeti jačanju ekonomskog i društvenog prosperiteta FBiH i uspješno odgovoriti svim izazovima koji su pred vama“, navodi se, između ostalog, u čestitci UPFBiH.

UPFBiH kao reprezentativno udruženje sa oko 22.000 članica, privrednih društava iz FBiH, u svome radu je snažno oslonjeno na aktivnosti Vlade FBiH te izražava nadu i očekivanje da će kroz partnerski odnos i zajedničku saradnju, raditi na poboljšanju poslovnog ambijenta, ekonomskog razvoja i unapređenju standarda radnika i svih građana u FBiH.

U čestitci je, također, istaknuto očekivanje da će saradnja biti unaprijeđena i kroz jačanje socijalnog dijaloga te je naglašena potreba što hitnije uspostave Ekonomsko socijalnog vijeća za teritoriju FBiH, kako bi se kroz saradnju i doprinos vlasti, sindikata i poslodavaca, udruženim snagama i konkretnim rješenjima ojačala bh. ekonomija.

Iz UPFBiH su, također, zatražili što skoriji sastanak sa novomenovanim premijerom Nikšićem i članovima Vlade FBiH, kako bi se ubrzano krenulo u realizaciju aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju poslovnog ambijenta i nagomilanih problema u privredi FBiH. /Almasa Bajrić/