Uprava policije:Izvršeni pretresi na više lokacija

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., 24. i 25.10.2022.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na osam lokacija na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Srebrenik, Gradačac, Banovići, Kladanj i Živinice).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: veća količina električnih radnih mašina, 1 lovačka puška, 1 signalni pištolj kalibra 9 mm s okvirom i 7 komada municije, 33 kom. municije kalibra 9 mm, 80 novčanica u apoenima od 20 i 50 KM za koje postoji sumnja da se radi o lažnim novčanicama, 2 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 3 drobilice za opojnu drogu, 1 digitalna vaga za precizno mjerenje, određena količina sjemenki nepoznatog porijekla i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju, te će nakon kompletiranja predmeta biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona za više lica./MUP TK/