Uskoro Konjuh Adventure-Feel the Nature 2023.

Došao je red da po 7.put organizujemo najbolji i najljepši biciklistički događaj godine Konjuh Adventure-Feel the Nature 2023. Ovaj događaj je pokazao odlične rezultate i ogroman potencijal kada su u pitanju događaji ovakve vrste, tako sa ponosom možemo reći da imamo jedan od najvećih događaja ovog tipa u našoj zemlji.
Konjuh Adventure je jedinstvena biciklistička priča po mnogo čemu, nastala na inicijativu zaljubljenika u ovaj sport kako bi predstavili ljepote našeg Konjuha, te ukazali na njegove potencijale i zaštitu. Konjuh je planina za koju se ne zna puno ali može puno toga da ponudi. Konjuh posjeduje nevjerovatan biodiverzitet i veliko bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta.
Na Konjuhu čak možemo pronaći i prašumu koja se zove Studešnica. Pored netaknute prirode tu je i veliki broj drugih prirodnih, kulturnih i historijskih spomenika kao što su rimski put star hiljade godina, turska kaldrma te mnoge pećine kao i mnogo potoka, vodopada. Svi oni koji posjete ovu planinu ostanu iznenađeni njenom ljepotom. Potencijal Konjuha i Zaštićenog pejzaža za brdski biciklizam je također ogroman te je ovaj događaj najbolji pokazatelj toga.
Konjuh Adventure svake godine ima sve više učesnika. Jedinstven po mnogo čemu, ovaj biciklistički događaj će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja i želje kada su u pitanju avanturizam, brdski biciklizam, priroda, kampovanje. Dva dana provedena u prelijepom ambijentu Zaštićenog pejzaža Konjuh, kampovanje na izletištu Bebrava vožnja kroz predjele od kojih vam zaista zastaje dah, Zidine, Zelemboj, Vrh Konjuha, Paučko jezero, Djevojačka pećina, Turska kaldrma i mnogo toga… nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Učešće je potpuno besplatno!!! SVI UČESNICI VOZE NA VLASTITU ODGOVORNOST I MORAJU KORISTITI KACIGU U PROTIVNOM NEĆE MOĆI UČESTVOVATI!
Prijave traju do 25.jula ali je broj učesnika OGRANIČEN. Prevoz ličnih stvari (šatora, vreća za spavanje i sl.) od Zlače do mjesta kampa i nazad je obezbjeđen od strane organizatora. Zajednička večera, roštilj, te doručak u kampu su također osigurani. Također, organizator je obezbijedio dio šatora ali učesnici mogu da koriste i svoje lične šatore (što je naša preporuka).
Kad je sve ovako lijepo organizovano ko onda ne bi dosao i uživao u ljepotama Konjuha te ga istražio na jedan potpuno drugačiji način . Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju i vrlo rado ćemo odgovoriti na svako vaše pitanje.
Značaj i težinu ovog projekta su također prepoznali Grad Živinice, JU Zaštićeni pejzaž Konjuh, Turistička zajednica Grada Živinice i udruženja: KonjuhLab Firme: Aden, Omega, Dukat. Biciklistički klub Živinice otvara prijave za ovogodišnji Konjuh Adventure-Feel the Nature 2023. Link za prijavu: https://forms.gle/CwYCu7sNbYSud8wg7
Medijski partneri su: BikeMagazin, Televizija Živinice, RTVTK, Zivinice.ba, Tuzlainfo…. Okupljanje učesnika i preuzimanje startnih paketa je od 8 sati a start avanture je u 9 sati u 29.07 na Zlači a završavamo idući dan oko najkasnije u 15 sati. Ovo nije jednostavna ni bezazlena tura i nije pogodna za početnike. Duga staza i jaki usponi su dio Konjuh Adventure kao i brzi i opasni spustovi. Ovo je približno staza koju ćemo voziti:
https://www.komoot.com/tour/1193167419 Maloljetni biciklisti će moći učestvovati uz pratnju roditelja/ staratelja i pismenu potvrdu na licu mjesta. Iako tekst izgleda preozbiljan nemojte se prepadati, tura nije takmičarskog karaktera te ćemo tempo prilagođavati uz česte pauze. Svi prijavljeni će nekoliko dana prije održavanja KA dobiti poziv kako bi potrvrdili svoje učešće na istom.
Svi učesnici će dobiti i poklon paket. U slučaju najavljenih loših vremenskih uslova organizator ima pravo da turu odgodi. Svakodnevno ćemo na društvenim mrežama objavljivati nove informacije vezane za turu te nas pratite… Stay tuned ./Tim za medije/
https://www.youtube.com/watch?v=5z0Vi-HwFhA