Uz Dan rudara:Priznanje Enveru Mešiću

Povodom Dana rudara ovih dana održavaju se svečanosti na kojima se, između ostalog, dodjeljuju priznanja najbojim pregaocima rada.Među nagrađenima Rudnika Kreka je i dipl.ing.Enver Mešić.

Rudarski fakultet je završio u Tuzli, a početak radnog angažovanja bilježimo u Osnovnoj školi Donja Višća, gdje je predavao nekoliko predmeta, između ostalog i fiziku.Duži niz godina uspješno obavlja mnoge zadatke Rudnika Kreke, o čemu kaže:

“Obavljao sam poslove odgovornog projektanta, a od 2013. godine sam rukovodilac službe eksproprijacije i rudarskih šteta, gdje i danas radim. Rudnik Kreka je jedan od najvećih korisnika eksproprijacije u državi, tako da na ovim poslovima radi još uposlenih”.

Envr Mešić je aktivan u raznim udruženjima, redovan je učesnik popularnih Rudarijada, a svojevremeno je bio učesnik značajnih radnih akcija.Tokom dugog niza godina dobio je mnogo priznanja, ali mu je ovo današnje od posebne važnosti:

“U povodu dana Rudara dobio sam posebno priznanje za naročit doprinos i zalaganje u radu, što ujedno predstavlja i čast i obavezu. Čast jer u Rudniku Kreka ima više od 1000 uposlenih, a obaveza da se nastavi i dalje u ostvarivanju dobrih radnih rezultata”, kaže nam ovaj uzorni i predani zaposlenik Kreke.

I na kraju, Enver je uputio čestitke komoratima i drugim građanima u povodu predstojećih praznika:

“Ovom prilikom čestitam Dan Rudara svim komoratima u našoj lijepoj BiH, a naročito komoratima Kreke sa željom da ih prati dobro zdravlje i puno sreće, a svim građanima želim čestitati nadolazeće blagdane, kao i Novu godinu”./Š.G./