Uz Dan volontera priznanje Semiru Muhiću

Danas, na Međunarodni dan volontera, kao i svaki dan, prepoznajemo sjajan posao koji volonteri rade na terenu.Volonteri igraju ključnu ulogu u izgradnji povjerenja sa zajednicom. Danas slavimo ulogu koju imaju i kažemo #HvalaVolonteri.

U Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, povodom Međunarodnog dana volontera, danas su svečano uručena priznanja “Volonter godine” Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, za naročito izuzetne rezultate u volonterskom radu tokom 2019. godine.

Za volontera godine izabran je i Semir Muhić, predsjednik mladih Crvenog križa Grada Živinice. Semir je nakon završene Gimnazije u Živinicama nastavio studije Tržišne komunikacijea o  visokom priznanju koje je danas dobio kaže:

“Zadovoljan sam i sretan što je moj rad tokom minulih godina prepoznat kao veliki doprinos zajednici, uz napomenu da sam učesnik brojnih akcija i raznih aktovnosti Crvenog krsta/križa.Zahvaljujem se i Gradskom odboru CK Živinice, gdje sam stekao mnoga znanja humanitarnog karaktera”./Tim za medije/