Vruće ljeto u Zlatarskoj ulici

Konačno, ljeto je pristiglo. Tim povodom, udruženje Tuzla Live (www.fb.com/tuzlalive) priprema nova događanja u Zlatarskoj ulici kao i finalni događaj projekta Street Art Magic, koji se održava u predstojeću subotu.

Na već pomenutoj lokaciji, grafit artisti Fata (Fatima Delić) i Miro (Miroslav Remetić) će u subotu, u jutarnjim satima, zajedno sa prisutnim mladim učesnicima projekta, započeti oslikavanje dva murala  svojim tehnikama. Mijenjanje izgleda ulice novim umjetničkim djelima grafit majstora prerasta u tradiciju. Cilj je i ove godine osvježiti izgled ulice i privući  prolaznike, turiste u staru, a novu ulicu sa kaldrmom, u samom centru grada.

Projekat su podržali: Fondacije Tuzlanske Zajednice, EMAX d.o.o, Tatzoo Studio te Tuzla Live udruženje.

U večernjim satima, ljubitelji glasnog drum’n’bass i ¸dub/techno zvuka, moći će uživati i plesati uz omiljene DJ-eve u gradu, PHAGE a.k.a Fa11out (www.fb.com/PHAGEDNB ) i OKOV (www.fb.com/sandra.nadarevic ).

Pridružite nam se u Zlatarskoj u subotu 26.6.2021.godine, uživajte i zajedno započnimo ovo vruće ljeto artistički, glasno, s osmijehom na licu! Više o samom projektu pročitajte na FB eventu: www.bit.ly/SAM_ZL .

Napominjemo, svaki događaj će biti propraćen uz mjere COVID zaštite i poštivanje svih drugih higijensko-epidemioloških mjera. Nadamo se da ćete i vi imati to na umu./Jelena Husanović/