Zagrijavanje za Weekend.16

Druženje u srcu Zagreba okupilo brojna poznata lica –Zagrijavanje za Weekend.16 – Slavoj Žižek još jednom obećao doći u Rovinj

 Sarajevo, 6.juli2023.Ususret 16.izdanju najbolje regionalne konferencije, brojni ljubitelji Weekend Media Festivala okupili su se u restoranu But u centru Zagreba na zagrijavanju za novo izdanje festivala koji će i ove godine, od 21. do 24. septembra, u Rovinju okupiti i prezentirati najbolje od domaće i regionalne komunikacijske, marketinške, medijskei kreativne industrije. Mnogobrojna poznata i manje poznata lica tako su u opuštenom druženju podržala novo izdanje Weekenda, a među njima su bili i Ida Prester, Bizzo, Andrea Andrassy, Antonija Blaće, Petar Štefanić, Dražen Oreščanin, Damjan Rudež i brojni drugi.

„Naš cilj je potaknuti promjene, poticati inovacije i povezivati ljude. Weekend Media Festival je mjesto gdje se rađaju i razmjenjuju ideje, ostvaruju saradnje i stiču nova znanja. Otvaramo prostor za dijalogi razvijanje novih perspektiva.Tako nas i na Weekendu.16 čeka pažljivo osmišljen program koji pokriva različite aspekte komunikacijske i marketinške industrije, kao i tehnologije i kreative. Najvažnije je da publika osjeti da nas pokreće strast prema onome što radimo i da se iz godine u godinutrudimo stvarati sve sadržajnijeprograme festivala“, naglasio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Ovogodišnji program Weekenda skenira aktuelnosti iz marketinške, komunikacijske, medijske, kreativne, gaming i IT industrije, ali i psihologijei umjetnosti te(p)ostaje epicentar novih ideja i vrućih trendova. Program osmišljen tako da oduševi, inspiriše i potakne na akciju, ove je godine bogatiji za nešto sasvim novo. Weekend Media Festival od svog prvog izdanja izlazi iz okvira, uvijek rastući i šireći se u nova područja. Osluškujući potrebe tržišta u proteklih nekoliko godina, Weekend će se u svom 16. izdanju proširiti na područje ljudskih potencijala.

Tako će od 21. do 24. septembra u sklopu Weekenda.16 biti održan prvi HR.Weekend, namijenjen svim HR profesionalcima, voditeljima ljudskih potencijala, poslodavcima i predstavnicima kompanija, kao i svim zainteresovanim za razvoj i primjenu inovativnih strategija u upravljanju ljudskim resursima.Jedna od istinskih zvijezda prvog HR.Weekenda je dr. Nikolaos Dimitriadis, direktor i suosnivač vodeće kompanije u području neuronauke, Trizma Neura, koji povezuje neuronauku i ponašanje s područjem marketinga, komunikacija, leadershipa i obrazovanja.

But who is comingto Weekend.16?

Žižek je ponovno obećao da će doći. naslov je panela uglednog slovenskog filozofa Slavoja Žižekakoji tvrdi da će ove godine sigurno biti u Rovinju krajem septembra i na Weekendu.16 govoriti o svim izazovima današnjeg društva. Osim osebujnog filozofa, posjetioci iz cijele regije imat će priliku čuti predavanja svjetski poznatih imena poput Kishore Mahbubania,bivšeg predsjednika Vijeća sigurnosti UN-a, diplomata, intelektualca i autora poznatog po analizi međunarodnih odnosa i geopolitike koji će u istoimenom panelu otkriti Je li (se) Zapad izgubio?. Tanya Golesic, glavna izvršna direktoricakanadske modne kompanije Mackage i jedna od najmoćnijih žena u svijetu luksuzne mode približit će svijet luksuza iz prve ruke. Osim njih, publici će zanimljivosti iz svojih industrija otkriti i Kai-Marcus Thäsler,njemački stručnjak iz područja outdoor oglašavanja, Munawar Ahmed, HR stručnjakinja koja je partnerica u kompaniji Oliver Wyman i gostujući predavač na Standfordu, Jan Grarup, nagrađivani danski ratnifotoreporter,  te David Silverman, producent globalno popularne animirane serije The Simpsons./M.Pamuk/