{ZAJEDNO} proslavljamo 15 godina dm-a u Bosni i Hercegovini

-Podrška domaćim proizvođačima i pokloni zahvale za vjernost kupaca

Sarajevo, 16.4.2021. – Povodom obilježavanja 15. godina poslovanja dm-a u Bosni i Hercegovini kroz društveno odgovorne projekte te poklone kompanija će iskazati zahvalnost lokalnoj zajednici i kupcima za vjernost.

Upravo u ovim izazovnim vremenima, u kojima obilježava 15. godina poslovanja na teritoriji BiH, kompanija dm odlučila je podržati domaće poduzetnike, a samim tim i bh. privredu. Putem inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, 15 domaćih proizvođača dobit će priliku svoje proizvode plasirati na bh. tržište kroz lanac od trenutno 79 dm prodavnica. Iako je prvenstveno odabrano 12 domaćih proizvođača, odlučeno je da se dodatno podrže još tri te se tako simbolično u konačnici trenutno radi na uvrštavanju u ponudu više od 30 proizvoda 15 odabranih proizvođača.

„Podrškom domaćim proizvođačima, ne samo da im pružamo mogućnost izlaska na tržište, nego i stvaramo bolju, raznovrsniju i kvalitetnu ponudu za naše kupce.“ – ističe Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga dm-a BiH. „U godini koja je iza nas postali smo još svjesniji potrebe domaće proizvodnje i zastupljenosti domaćih proizvoda na policama trgovačkih lanaca. Tada smo, u jeku krize izazvane Korona virusom, kako bi odgovorili na porast potražnje za dezinfekcijskim sredstvima, upravo u saradnji s domaćim proizvođačima, koji su prenamijenili svoje proizvodne linije ili razvili nove proizvode, obogatili našu ponudu domaćim proizvodima. S inicijativom {ZAJEDNO} nastavljamo s ovim trendom.“ – dodaje Isaković./Alena Kulenović-Delić/