Zimska čarolija na Dreniku

Danas je bilo iznimno zanimljivo na Djedinskoj planini, gdje je u organizaciji Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i Ministarstva turizma TK održana manifestacija TURIZAM ZA SVE – ZIMSKA AVANTURA NA DRENIKU. Sa raznih strana TK okupili su se mnogi rekreativci na
lokalitetu Njivice, u okviru planinarskog kompleksa Drenik.

Merima Aljić iz Turističke zajednice TK zadovoljna je organizacijom i druženjem na bijeloj idili kompleksa Drenik:

“Ovu današnju zimsku čaroliju organizovala je  Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK i općinom Živinice, te  Planinarskim društvom Drenik Živinice.Svi smo zadovoljni, fenomenalno druženje, uz zanimljiv muzičko zabavni program”.

Pravio se na Njivicama Snješko Bijelić, u ponudi je bila konzumacija hrane i besplatnih toplih napitaka- čaj i toplo mlijeko bilo je dovoljno za sve prisutne, a uz to uz muziku se pjevalo i igralo, tako da snijeg nikome nije smetao. Općinski načelnik Živinica dr.Samir Kamenjaković je pozitivnim ocijenio dešavanja u posljednje vrijeme:

“Posebno mi je drago što je turistička zajednica Tuzlanskog kantona i Ministarstvo turizma odabralo Živinice kao destinaciju za otvaranje zimske sezone. Ovdje pokazujemo šta imamo u Živinicama od zimskih čari, a posebno mi je drago istaći da u zadnjih mjesec dana Živinice su zaista aktivna destinacija u društvenom i kulturnom življenju. To smo pokazali tokom manifestacije “Dani dijaspore”, gdje smo imali galeriju slika naše umjetnice Sanje Prodan, zatim premijeru monodrame našeg sugrađanina Elmira Krivalića, a također i to da je naš Amel Tuka utrčao u Živinice, uzeo naš stećak i otišao sa našim stećkom da predstavlja državu Bosnu i Hercegovinu. Želim ugodno druženje svim ljudima, planinarima, svim građanima cijelog Kantona koji su došli da uljepšaju ovaj dan”.