Zlatna dob obilježila Međunarodni dan starijih osoba

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, 1.oktobra, danas je Sekcija Zlatna dob, koja djeluje pri Crvenom krstu/križu općine Živinice, posjetila Brčko. Nakon razgledanja grada i posjete Vijećnici, gdje su napravile fotos za sjećanje na ovaj događaj, odsjele su u kafe restaurant Kutak u centru grada.

Predsjednica Zlatne dobi ukratko je podsjetila na praznik starijih osoba, čestitala ga prisutnim članicama i rekla:

“Mi smo prigodnim programom prošlog četvrtka obilježile 1.oktobar, Međunarodni dan starijih osoba. Učenici trećih razreda Prve osnovneškole tada su nam pripremili prigodan program i ja im se u vaše ime još jednom zahvaljujem na lijepom programu, koji su nam priredili naši mladi sugrađani.Tada smo se dogovorili da ćemo na sam praznik posjetiti Brčko i eto mi smo tu kraj rijeke Save, gdje smo se prošetali, bacili pogled na ovu veliku rijeku i susjednu Hrvatsku, odnosnu početak Evropske unije s naše strane”, rekla je pomalo u šali predsjednica Mira.

Vođa puta bila je Refika Berberović, ranija žiteljka ovog lijepog grada, koja je upoznala članice Zlatne dobi o istorijatu grada i njegovim znamenitostima.Mulija Tuholjaković je bila među pedesetak članica Zlatne dobi i kaže da je putovanje i posjeta Brčkom bio lijep događaj:

“Ja sam prošle godine preselila u Tuzlu, ali volim Živinice i Zlatnu dob, s kojima uvijek putujem i učestvujem u raznim aktivnostima”.

Fikreta Dardagan je takođe oduševljena današnjim izletom:

“Lijep dan, lijepo društvu-oduševljena sam i danas je tačno godina od kada sam postala članica Sekcije.Družimo se, sve žene su super, ovdje se bolje upoznajemo i širimo pozitivnu atmosferu”.

Rada Gužvanj ne propušta priliku kada se putuje, ali učestvuje i u svim aktivnostima Zlatne dobi:

“Lijepo je opustiti se u lijepom društvu, kako je to među našim članicama. Redovno učestvujemo u mnogim aktivnostima, pa i humanitarnim akcijama, pa smo zalužili na svoj praznik da se ovako lijepo provedemo kako je to bilo danas u Brčkom”.

Nakon svečanog ručka družina Zlatne dobi uputila se u veliki market na izlazu iz grada, gdje su potrošile još koju marku, sjele u kafeo i nakon kafe-razgovora i druženja, u večernjim satima vratile se u Živinice!/Š.G./