Zlatna dob:Sjećanje na preminule članice

Sekcija GO Crvenog križa Živinice Zlatna dob danas je održala komemorativnu sjednicu, posvećenu našim sugrađankama, članicama ove humanitarne organizacije.

Zauvijek su nas napustile Nađa Šemić, Ljerka Prce i Ruža Lugonjić, te je na ovom komemorativnom skupu govoreno o njihovim aktivnostima.Podsjećanje na lik sugrađanki govorile su predsjednica Zlatne dobi Nizama Jahić, te Milka Pavlentić, Mira Boro i Enefa Šehović.

Ono što je zajedničko umrlim članicama jeste njihova posvećenost raznim humanitarnim aktivnostima.U okviru Zlatne dobi učestvovale su u prikupljanju pomoći osobama u stanju socijalne potrebe.Redovno su bile prisutne događajima od značaja za grad i državu BiH, posebno u vrijeme obilježavanja značajnih datuma i događaja odbrambeno oslobodilačkog rata, kao i Drugog svjetskog rata.

Kako je istaknuto na komemorativnom podsjećanju, bivše članice Nađa Šemić, Ljerka Prce i Ruža Lugonjić ostat će u trajnom sjećanju ove aktivne sekcije Gradske organizacije Crvenog krsta/križa Živinice.

Nakon evociranja uspomena na svoje preminule članice, sve zajedno pjevale su pjesmu “Djevojka je zelen bor sadila”, a to je ustvari”himna”Zlatne dobi Živinice./Š.G./