Zlatna dob:Spomen ploča u čast Gradu Živinice

Povodom proglašenja Živinica Gradom, danas su članice Zlatne, dobi koje djeluju pri Općinskom odboru Crvenog krsta/križa općine Živjnice, na svečan način otkrile ploču u Gradskom parku-posvećenu tom događaju.

Prigodan govor održala je predsjednica Sekcije Zlatna dob Nađija Hodžić, koja je tom prigodom rekla:

“Danas, povodom Tvog proglašenja Gradom, došli smo da Ti odamo počast i iskažemo radost.Mi, ovdje prisutne, smo s Tobom i pratili smo Tvoje uspjehe, djelili s Tobom dobro i zlo, radosti i tuge, strahovali za Tvoju i našu slobodu.Radovali se svakom rođenom djetetu, svakom posađenom drvetu i cvijetu, svakom uspješnom đaku i čovjeku.

Pratili smo i učestvovali u Tvom razvoj i koliko smo mogli ispravljali greške i dočekali smo da Si dobio status Grada.I dalje ćemo davati doprinos Tvom rastu i napretku.Voljet ćemo Tvoje ljude, rijeke, parkove i ulice.Doprinosit ćemo Tvojoj ljepoti i dalje.

Zato smo danas zasadili ovo ukrasno drveće Magnolije, koje će svojom ljepotom doprinositi Tvom lijepom izgledu.Ovom spomen pločom odajemo Ti naše poštovanje i želimo svako dobro.Sretno Grade naš”, poručila je Nađija Hodžić.

Članica Zlatne dobi Mira Boro potom je recitovala svoju pjesmu o domovini i zato nagrađena aplauzima prisutnih.

Spomen ploču Gradu na poklon otkrile su Enefa Šehović i Fatima Ćiba Hadžiavdić.

Gradonačelnik Živinica dr.Samir Kamenjaković se zahvalio članicama Zlatne dobi na ovom prelijepom gestu:

“Vi ste pokazale kako se voli i poštuje svoj grad.Hvala vam što gajite ljubav prema svom gradu i što je prenosite na mlađe.Mi imamo još mnogo raditi, kako bi opravdali što je ovo naše mjesto proglašeno Gradom i čestitam vam Grad Živinice”./Š.G./