ŽRK Živinice: U očekivanju boljih rezultata

Povodom završetka polusezone u Prvoj ligi Federacije BiH, Ženski rukometni klub Živinice sinoć je organizovao druženje članova i upave kluba. Tokom polusezone ŽRK Živinice zauzima 8.mjesto na tabeli sa 6 osvojenih bodova.

Predsjednik Upravnog odbora Mirza Zukanović je članicama i upravi poželio sretnu Novu godinu i obećao još bolje rezultate:

“Imamo veoma mladu ekipu, pojedine rukometašice još su u osnovnim školama, tako da je budućnost ženskog rukometa na našoj strani. Ipak smo uspjeli zabilježiti dvije pobjede, ali u nastavku sezone sigurno će biti bolje. Imamo više iskustva, potrbni su boji uslovi i očekujemo podršku grada i poduzetnika. Za novog trenera smo angažovali profesora tjelesnog odgoja i sporta Dalibora Paligorića i pripreme počinju već 12.januara”, rekao je Zukanović.

Tokom večeri rukometašicama su se obratili i ostai članoviu Upranog odbora, koji su riješeni na veći angažman, stvaranje povoljnijih uslova za rad, a time i postizanje boljih rezultata.

U ime igračica zahvalila se Kanita Majdančić, koja je istakla rješenost kompletnog sastava da se u narednom periodu više angažuju i postignu još bolje rezultate./Š.G./