Bošnjačke nevladine organizacije pomažu medicinskom osoblju

Bošnjačke nevladine organizacije koje djeluju na području sjeveroistočne Bosne, u saradnji sa Muftijstvom tuzlanskim, uključile su se u akciju pružanja pomoći medicinskom osoblju u Tuzlanskom kantonu.

Za manje od 24 sata prikupljeno je oko 4 hiljade KM i nabavljena prijeko potrebna oprema za medicinsko osoblje u vidu vizira, zastitnih maski i rukavica, koje su donirane UKC-u Tuzla i domovima zdravlja u Tuzli, Živinicama, Kalesiji, Gradačcu i Lukavcu.

Danas, ispred bošnjačkih nevladinih organizacija i Udruženja Izvor Selsebil, uručujemo donaciju 36 vizira, 200 maski i hiljadu pari rukavica Domu zdravlja Živinice.

Udruženje Izvor Selsebil je sve svoje potencijale stavilo na raspolaganje Kriznom štabu Grada Živinice i do sada učestvovalo u nekoliko aktivnosti koje imaju za cilj ublažavanje epidemiju koja nas je zadesila.Direktnom naredbom gradonačelnika Kamenjakovića angazovani smo sa svoja dva tima od oko 30 osoba za potrebe pomoći stanovništvu u izolaciji, te za druge potrebe civilne zaštite.

Dakle, Selsebil svoje aktivnosti nije zaustavio, već ih je samo prilagodio uslovima u kojima se nalazimo. Cilj nam je društveni aktivizam i promocija pozitivnih vrijednosti, što je u skladu sa našim motom koji glasi:

“Zajednickim radom, na temeljima univerzalnih vrijednosti, odgojimo generaciju buducnosti”./Admir Hatunić/