Druga OŠ:Pomoć sedmočlanoj porodici Izabete Smajić

Lijep gest zaposlenog osoblja prosvjetara Druge osnovne škole.Njihov učenik VI razreda Semir Alimanović nedavno je pretrpio tešku tragediju kada mu je otac Ramiz tragično nastradao.Majka Izabeta ostala je bez oslonca, sama da se brine o šestoro djece, a sedmo je na putu.

“Naše kolege su solidarne i uspjeli smo za početak prikupiti dovoljno novca da vratimo osmjehe na licima ove porodice, koja živi u veoma teškim uslovima u Ciljugama.Uručili smo im danas veće količine hrane, potrebština za higijenu i nešto odjeće”, kaže nam direktorica Druge OŠ Šemsa Džuzdanović.

Ispred kuće u Ciljugama na okupu su bila sva djeca i majka Izabeta, koju od milja nazivaju Beta.O svojim teškim uslovima za život kaže:

“Muž Ramiz je bio autoprevoznik, imao je kamion i dobro nas je krenulo.Međutim, od kada je stradao ostali smo bez ikakvih primanja.Pomaže nam familija i komšije, ali je sve to nedovoljno.Kuća je nedovršena, nemamo vodu niti kupatilo.Hvala učiteljima škole koji su nas danas pomogli”, riječi su Izabete Smajić, koja je nevjenčana živjela sa suprugom Ramizom.

Od najmlađe kćeri Selme do najstarijeg djeteta Semira tu su još Hava, Admir, Mehmed i Sajo.Izabeta očekuje i semo dijete, kaže da će mu dati očevo ime-Ramiz.

Osim direktorice Šemse posjetili su ih zamjenica direktorice Sabina Haličević i pedagogica Mirela Nurkić.Njihov gest, kao i zaposlenih u školi, je za pohvaliti, pa se nadamo da će ovakvih primjera biti još, kako bi se pomoglo porodici samohrane majke da u boljim uslovima podiže svoju djecu i omogući im život dostojan čovjeka./Š.G./