GO CK: CALL cenatr u službi građana

Danas je Crveni križ grada Živinice bio u punom angažmanu.Uklonjen je privremeni trijažni šator koji se nalazio ispred Službe hitne medicinske pomoći i zamjenjen savremenim kontejnerom koji će u narednom periodu služiti JZU Domu zdravlja Živinice.

Pored kontejnera je postavljen pomoćni trijažni šator koji će biti na raspolaganju ukoliko dođe do povećanog protoka pacijenata.Dostavljeni su paketi hrane i higijene za stanare zgrade koja je stavljena u izolaciju zbog moguće zaraze virusom (njih 15).

Naš CALL centar je bio u cjelodnevnoj funkciji i upućeno je 100 poziva koji su koordinisani sa predsjednicima mjesnih zajednica.Drugi dio Mobilnog tima uradio je slijedeće usluge:

Plaćanje računa za 2 osobe, kupovina lijekova za 5 osoba, kupovina osnovnih životnih potrepština za 3 osobe i uručivanje 1 paketa humanitarne pomoći.

Danas smo zaprimili još jednu donaciju zaštitnih maski koje je donirao d.o.o. Dezen, te donaciju 20 zaštitnih vizira koje su nam donirali studenti Mašinskog fakulteta u Tuzli. Ovim putem se svima zahvaljujemo na donaciji i na pomoći koju daju u ovakvim situacijama./Tim za medije/

U službi humanosti!