GO Crveni križ pomaže ugroženim od poplava

Uvijek kada je najteže u pomoć pristižu aktivisti i volonteri Crvenog krsta/križa Grada Živinice.Tako je bilo i u vrijeme velikih poplava tokom proteklih dana.

Volonteri Crvenog križa Grada Živinice stavili su se na raspolaganje stanovništvu koje se nalazi u poplavljenim područjima.Tokom stanja prirodne nesreće na području Grada Živinice polavljeno je preko 450 stambenih jedinica i preko 2000 osoba koje su direktno pogođene poplavama. Evakuisano je 10 porodica koje broje ukupno 15 članova. Oštećeno je 5 mostova, ogromne površine poljoprivrednih površina, te nekoliko privrednih subjekata. Također prekinuto je bilo nekoliko putnih komunikacija.

Crveni križ Grada Živinice je i u narednim danima na terenu zajedno sa ostalim službama koje su uključene u rješavanje ovog problema.

“Poplavjenom stanovništu i volonterima potrebna je određena tehničko – materijalna pomoć, kako bi problem bio riješen, te smo tim povodom uputili dopise prema cijeloj strukturi i drugim donatorima”, poručuju iz Crvenog križa Grada Živinice.