HO Merhamet: Spremno 250 bajramskih paketa

Humanitarna organizacija Merhamet Živinice pojačala je aktivnosti tokom ramazana, tako da pomoć stiže do svih socijlano ugroženih osoba.

“Za ovaj period mubarek mjeseca ramazana podijelili smo iftare za preko stotinu nasih sugrađana.Imamo uspješnu saradnju sa Merhametom Tuzla i narodnom kuhinjom Imaret Tuzla,tako da zajedno nastupamo u akcijama pomoći.Takođe smo dijelili pakete osobama starijim od 65 godina koji se nalaze u fazi socijalne pomoći. Hvala CRS na donaciji 250 paketa , a posebna zahvala koordinatoru projekta CRS gospodi Miri Mehmedović.Na prijedlog efendije Suada Delića obezbijedili smo 150 konzervi , higijenskih potrebština za građane Donje Lukavice koji se nalaze u samoizolaciji. Takođe smo im obezbijedili 15 iftara do kraja mjeseca ramazana- u saradnji sa narodnom kuhinjom IMARET Tuzla i RO Merhameta Tuzla”, kaže nam predsednik živiničkog Merhameta Kemo Trakić.

Važno je još istaći da je spremno 250 bajramskih paketa za podjelu građanima sa područja Grada Živinica. Sredstva u visini od 10.000 KM obezbjedio je Osnovni odbor Merhameta Živinice.