Humanost:Akcija za pomoć porodici I.M.

Prilikom dostave paketa humanitarne pomoći članovi Savjeta Mjesne zajednice Centar Živinice bili su ne malo iznenađeni kad su vidjeli u kakvim uslovima žive pojedine porodice.

Izlaskom na teren zapazili su veoma teško stanje kod jedne samohrane 81-godišnje teško bolesne majke u Ulici oslobođenja broj 38, sa kojom još živi takođe oboljeli sin.Oboje nemaju nikakvih primanja i žive od milostinje susjeda i dobrih ljudi.Majka I.M. je u teškom zdravstvenom stanju i živi u potpuno dotrajaloj kući, čija je obnova prijeko potrebna.Savjet MZ Centar uputio je zahtjev Centru za socijalnji rad da organizuje aktivnosti oko popravke kuće i uslova za život ove porodice.

Takođe Savjet MZ Centar poslao je zahtjev i Komunalnoj inspekciji Grada Živincie da izvrši potrebnu dezinfekciju objekta stanovanja, pogotovu što dolaze topliji dani, pogodni za širenje raznih bolesti.

Svi oni koji imaju mogućnosti i žele pomoći više informacija mogu dobiti na slijedeće brojeve telefona:061 131-703;060 328-33-11 i 061 294-267