Humanost:Napreduje sanacija štete od požara

U kasnim večernjim satima 27.oktobra Aliji Đuloviću u Suhoj desio se požar, u kojem su izgorjeli svi pomoćni građevinski objekti, mašine(traktor sa priključcima, putnički automobil, pripremljena stočna hrana, sijeno).

Odmah nakon požara Savjet Mjesne zajednice Suha formirao je Odbor za sanaciju nastale štete, kako bi se pomoglo ovom uzornom čovjeku.Kao što to biva u ovakvim situacijama narod se odazvao na poziv za pomoć, te je na račune Alije Đulovića stizala pomoć ne samo iz Suhe, već s cijeog područja Grada Živinice, BiH i dijaspore.

Radovi dobro napreduju, Alija je zadovoljan i, kako nam reče, vratila mu se vjera u život, nakon što je bio razočaran velikom materijalnom štetom od požara.Prikupljeno je 70 odsto potrebnih sredstava za obnovu nastale štete.Sve radove dobrovoljno izvode mještani Suhe, od majstora do inkasanata koji prikupljaju pomoć.

Alija Đulović i Odbor za sanaciju nastale štete, zahvaljuju se svim građanima koji su na bilo koji način pomogli u saniranju štete uzrokovane požarom.Da bi priveli kraju započeti posao sanacije izgorjelih objekata i mašina potrebno je još sredstava.Pozivamo sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima daju doprinos da se završi ovaj humani projekat.

Sredstva za pomoć mogu se uplatiti na ime:Alija Đulović NLB Banka dd Živinice, transakcijski račun:1321100205334938

 Može se i kontaktirati  telefonom, kako bi saznali koji vid pomoći je najpreči.062/046-761

Za građane iz inostranstva takođe postoji mogućnost da pomognu Aliji Đuloviću.U dodatku je snimak broja računa i ostali potrebni podaci na koji se može obaviti uplata./Odbor za sanaciju štete uzrokovane požarom-Suha/