Humanost:Pomozimo Almini Salkić

Danas smo posjetili skromnu porodicu Salkić,koja se nalazi u Maglaju,tačnije u selu Liješnice.Mlada djevojka Almina Salkić kojoj je tek 17 godina,nažalost obolila je od teške bolesti koja se naziva (LAFORA odumiranje moždanih ćelija).Stanje u kojem se nalazi Almina jako je tesko,zajedno pomozimo i učinimo sve da olakšamo Almini njezinu tešku patnju i bolest.

Almina nije hranu niti vodu okusila kroz usta već dvije godine,a hranu i vodu dobijeva kroz malu cijevčicu koja je na trbuhu.Almina koristi specijalnu hranu i na dan joj je potrebno 30 km samo za hranu.

Snimili smo i kratak video prilog u kojem mozete vidjeti stanje u kojem se Almina nalazi,otac nije mogao pricat pa smo ovaj put to preskočili,ali dovoljno snimili da vaše srce vidi patnju ove tako mlade djevojke.

Možete pomoci slanjem specijalne hrane koju možete vidjeti na slikama ili putem novcane donacije,kao i uvijek za sve informacije možete se obratiti u inbox stranice Ruka sreće:https://www.facebook.com/Ruka-sre%C4%87e-944062575636275/

Ili na broj telefona naše organizacije:062 468 537