Obilježen Svjetski dan šećerne bolesti

Svjetski dan šećerne bolesti najveća je svjetska kampanja podizanja svijesti o šećernoj bolesti. Obilježava se od 1991. godine, na inicijativu Međunarodne dijabetičke federacije (IDF) i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), kao odgovor na sve veći broj oboljelih od šećerne bolesti.

Tim povodom, a u okviru obilježavanja Svjetskog dana o podizanju svijesti o šećernoj bolesti Udruženje građana”Djeca oboljela od dijabetesa tip 1″ Živinice organizovali su na Gradskom bulevaru mjerenje šećera u krvi, na koji se odazvao veliki broj sugrađanki i sugrađana.

“Hvala svima koji su nas podržali danas.Čestitamo na hrabrosti sugrađankama i sugrađanima koji su se prepustili spretnim rukama naših najmlađih, slatkih članova, te se na taj način solidarisali s njima bar na trenutak, te osviješteni kakva je svakodnevnica života sa dijabetesom. Posebno hvala našem velikom prijatelju Živinički Hunjer koji je uvijek tu za nas i uz nas, i koji je danas za naše članove spremio paketiće iznenađenja”, kazali su iz UG”Djeca oboljela od dijabetesa tip 1″.

Tako su članovi pomenutog udruženja svim zainteresovanim sugrađankama i sugrađanima mjerili šećer u krvi, informisati ih o načinu života sa dijabetesom, te davali odgovore na sva pitanja.