Obolježavanje Evropskog dana doniranih organa

Udruženje Donorska mreža BiH i Udruženje dijaliziranih i transplantiranih pacijenata FBiH, povodom Evropskog mjeseca doniranja organa i Evropskog dana doniranja, organizuju:

Okrugli sto “Etički i religijski aspekti doniranja organa”,koji će se održati u Domu mladih, Skenderija, Sarajevo,u subotu, 10.10.2020.godine, sa početkom u 11:30 sati

Okrugli sto je centralni događaj cjelomjesečnih aktivnosti ukazivanja značaja na važnost doniranja organa i težak položaj pacijenata u BiH koji čekaju transplantacije.

Svoje učešće na okruglom stoludo sada su potvrdili: prof.dr. Halima Resić, prof.dr. Senaid Trnačević, prof.dr. fra Velimir Valjan, doc.dr. Orhan Jašić te gospodin Tomislav Žuljević iz Udruženja dijaliziranih i transplantiranih pacijenata FBiH, dr sci Nermina Rizvanović, mr Meho ef. Šljivo, prof. Dr. Darko Đogo. Teme u fokusu diskusije su: Etički i religijski aspekti doniranja organa; Presađivanje organa u kontekstu integrativne bioetike; Transplantacija bubrega u Bosni i Hercegovini i djelovanje Donorske mreže u BiH.

Građani će moći potpisati donorske kartice i informisati se o važnosti doniranja organa na info pultu koji će biti postavljen na otvorenom, ispred Doma mladih./Adela Čomić/