Tupković: Pokrenuta akcija kupovine kuće porodici Fejzi

 Obavještavamo Vas da je pokrenuta humanitarna akcija za prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu kuće porodici Fejzić iz MZ Tupković, Grad Živinice. Kuća se nalazi u zaseoku Repuh i cijena kuće je 33 hiljade KM!

Šestočlana porodica Fejzić (otac Mehmed, majka Munira i njihovo 4. djece) trenutno žive u holandskim (izbjegličkim) kućicama u Repuhu. Otac je nezaposleni, demobilisani borac Armije R BiH.

Nakon što im je u požaru prije nekoliko godina izgorjela kuća dodjeljen im je 1 stan na privremeno korištenje u izbjegličkom kućicama. Dvoje djece je sa posebnim potrebama. Prije par mjeseci nesretnim slučajem smrtno im je stradao najstariji sin koji je također, bio dijete sa posebnim potrebama.

Formiran je i verifikovan građevinski odbor za prikupljanje novčanih sredstava. Svi oni koji mogu i žele podržati ovu humanitarnu akciju, prvenstveno radi djece svoje dobrovoljne priloge mogu dati porodici ili članovima građevinskog odbora, a uskoro će biti dostupan i račun za uplatu sredstava. Vaše donacije bit će javno objavljivane u facebook grupi. Također, dobit ćete i ovjerenu priznanicu za donirani iznos sredstava!

Info: 062 455 807, majka Munira 066 799 291, predsjednik građevinskog odbora. Facebook grupa: Kupovina kuće porodici Fejzić iz MZ Tupković “Ko uradi i koliko trun dobra, vidjet će ga”!