Uz Dan volontera:Najviša priznanja braći iz Živinica

Međunarodni dan volontera proglasila je Skupština Ujedinjenih naroda 17. decembra 1985. godine. Od tada se svake godine 5. decembra obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera.

Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.Međunarodni dan volontera prilika je za pojedinačne volontere, zajednice i organizacije za promociju svojih doprinosa razvoju na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Danas je u Sarajevu, Hotel Hollywood Ilidža, u povodu obilježavanja 5.decembra Međunarodnog dana volontera, upriličena ceremonija dodjele priznanja “Volonter godine” za posebno značajne rezultate u volontiranju u strukturi Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine.

Priznanje “Volonter godine” Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, dobio je Ismir Muhić, veoma aktivan član Crvenog krsta/križa Živinice.Takođe visoko priznanje uručeno je njegovom bratu Semiru Muhiću, koji je primio nagradu “TOP 10” volontera Mreže Omladinskih banka u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

I Semir i Ismir su dobili priznanja za posebno značajne rezultate i ostvarene ciljeve u oblasti prve pomoći i ukupnog djelovanja u ovoj humanitarnoj organizaciji.

Uspješnoj braći-volonterima čestitamo na ovim prestižnim priznanjima i želimo im puno sreće u nastavku njihovog životnog usavršavanja, uz sigurnost da će nastaviti doprinositi razvoju volonterskog rada./Š.G./