Grad Živinice: Ulica željeznička – ulica ili jezero!?

Teško je povjerovati da u jednom “GRADU” u 21. vijeku, u centru tog istog grada, postoji jedna ovakva nazovimo ulica. U pitanju je Grad Živinice, Ulica željeznička, koja godinama vapi i moli da se neko od gradskih vlasti smiluje i učini je dostojnom 21. vijeka, dostojnom čovjeka, građanina.

Godinama je ta ista ulica potopljena pod vodom, s obzirom da je kanalizaciona mreža već odavno podrobljena i zapušena, te ne dozvoljava odliv površinskih i oborinskih voda. Ulica je razorena i od polomljenog asfalta i puna je udarnih rupa, a da ne govorim o trotoarima, njih više i nema. Pješaci su primorani na toliku opreznost kako ne bi bili okupani od nesavjesnih vozača, ali na ovakvoj ulici, iskreno, teško je i biti savjestan, ma koliko se trudio.

Pozivam uvaženog gospidina gradonačelnika Samira Kamenjakovića, kao i njegove nadležne službe, da u što kraćem roku izađu na teren, poduzmu neophodne radnje u smislu izrade projektne dokumentacije, te prioritetno počnu sa kompletnom rekonstrukcijom kanalizacionih i svih drugih infrastrukturnih mreža, kao i kompletne ulice i učine je dostojnom Grada Živinica, dostojnom čovjeka, građanina./Ahmet Beširović/