Smrad – test na koronu

Naši stručnjaci za bolešćinu koronu koja nas je zadesila objašnjavaju, da osoba koja je oboljela od ove bolešćine nema čulo mirisa, t.j. ne osjeća nikakav miris a ni smrad. Taman, mi u Živinicama vezano za ovo, možemo veoma lako utvrditi ko ima a ko nema koronu, obzirom da se svakim danom gradskim i prigradskim naseljima širi ogromni, nesnosni smrad. Ovaj smrad se veoma jako osjeti uglavnom u jutarnjim i u kasnim popodnevnim satima.
Izvor ovog smrada je pileća farma koja se nalazi u prigradskom naselju.
Kako naše velmože državne i zdrvstevene imaju problema sa stvarima kojima se utvrđuje da li neko ima koronu, odnosno, sa testerima, kako to oni ove stvari nazivaju, ovim je , što se tiče testiranja na koronu, riješen problem.
Umjesto dugog procesa testiranja, može se veoma jednostavno utvrditi, da li određena osoba u Živinicama boluje ili ne boluje od korone.
Naprimjer, pozovete komšiju putem telefona,
— komšija, iziđider napolje.
Kada komšija izađe vani iz kuće, upitate ga,
— osjetiš li ti komšija nekakav jak smrad.
Ako komšija, zanijeće, recite mu odmah, da ima koronu, gluho bilo.
Tako se ovom metodom mogu testirati i prolaznici ulicom u gradu kao i osobe na drugim mjestima.
Ovaj metod testiranja na koronu treba da razvijaju naša rukovodstva na svim nivoima, pogotovu državne institucije koje su zadužene za ekologiju, time što bi materijalno i na drugi način pomogle ovim izvorištima smrada da pojačaju nivo zagađenosti.
Moglo bi se na primjer još više intezivirati zagađivanje rijeka koje teku pored Živinica grada da bi smo imali što veči intezitet smrada a time veću sigurnost u test na koronu metodom mirisa, odnosno, smrada.
Selimović Edhem Edo